Разширен диапазон на изходната мощност на двигателя за Volvo FE.

Сега ДО 350 К.С.

Двигателят D8K вече се предлага с мощност от 350 к.с. и максимален въртящ момент 1 400 Нм. Той разширява сферата на приложение на Volvo FE за превози при дистрибуция с високи изисквания, за сметосъбиране и за леки строителни дейности. Единичен товарен автомобил с два или три моста, с или без ремарке – Volvo FE притежава необходимата мощност и въртящ момент. 

Двигателите D5K и D8K са готови за алтернативни горива

Готовност за алтернативни горива

Един модел товарен автомобил. Много горива. Volvo FE ви дава възможност за избор между различни алтернативни горива, които съответстват на вашите транспортни курсове. И спомагат за опазване на околната среда.

CNG
Намалете емисиите на CO2 с до 70%. И поддържайте производителността си. 9-литровият двигател със сгъстен природен газ (CNG) осигурява 320 конски сили и въртящ момент от 1356 Нм.

HVO
Всички двигатели D8K могат да работят със синтетичен дизел – HVO (Хидрогенирани растителни масла). Можете да зареждате същия товарен автомобил и с обикновено дизелово гориво.

RME
Един вариант на двигателя D8K320 може да работи на чист биодизел – RME (Метилови естери на рапично масло).

Работата на двигателя на Volvo FЕ се характеризира с широка и плоска крива на въртящия момент

ПОГЛЕДНЕТЕ НАШИТЕ КРИВИ

Отличен въртящ момент при ниски обороти. Великолепна реакция до максимален въртящ момент от 1 400 Нм. Сравнете нашите криви на въртящия момент и ще видите разликата. Качете се в кабината и ще я усетите – невероятно ускоряване, отлично управление при ниска скорост и първокласна теглителна мощност.

Вижте спецификациите на нашите силови линии
РТО за вашето оборудване за обработка на товари

РТО механизми

Осигурете мощност за оборудването за обработка на товари. РТО механизмите прехвърлят мощност от двигателя към отделно допълнително оборудване, като кран или бетон-миксер. Volvo FE предлага разнообразие от РТО механизми, които могат да бъдат адаптирани за вашите потребности.

Вижте спецификациите на нашите РТО механизми

По-чисти, по-екологични двигатели

Нашите двигатели Euro 6 представляват огромен скок към по-чист транспорт и намаляване на влиянието върху околната среда. Мощността и горивната ефективност са почти идентични на тези при моделите Euro 5, но сме намалили наполовина емисиите на твърди частици, а тези на азотни оксиди – с почти 80%.

Решението за Euro 6 от Volvo

Как работи

1. Двигател
Новите компоненти на двигателя подобряват потока на газа и гарантират, че отработените газове достигат до системата за последваща обработка при оптимална температура.

2. Седми разпръсквач
За управление на топлината на DOC се използва специален дизелов разпръсквач, който осигурява ефективността на DPF и добрата функционалност на SCR.

3. Дизелов катализатор за окисляване (DOC)
DOC произвежда NO2, необходим за ефективното изгаряне на частиците от филтъра за дизелови частици. Когато е студено, той осигурява и топлината, необходима за регенерирането.

4. Филтър за твърди частици (DPF)
Филтърът събира и съхранява твърдите частици (PM) до изгарянето им по време на регенерацията. Регенерацията се извършва автоматично – не е необходимо да предприемате никакви действия.

5. Селективна каталитична редукция (SCR)
В смесителната зона отработените газове се напръскват с AdBlue. Когато азотните оксиди (NO2) достигнат до каталитичния преобразувател, те се превръщат в безвреден газообразен азот и вода.

6. Катализатор на отделянето на амоняка (ASC)
Последната стъпка преди ауспуха, при която оставащият амоняк (NH3), ако има такъв, се отстранява.

Свържете се с местен дилър

Голяма мощност

Изпробвайте сами бързата реакция на двигателя D8K. Ключовете са у местния дилър на Volvo Trucks.

Свържете се с местен дилър