TRUCKS

Не позволявайте на терена да ви спре

Изключителна проходимост на Volvo FMX

Когато пътят е потънал в кал или пясък, единственият начин да си спестите неприятностите, е да продължите да се движите. Задвижван преден мост с автоматичен контрол на сцеплението (ATC) и до 300 милиметра пътен просвет гарантират, че можете да направите точно това. При Volvo FMX в конфигурация 4×4, 6×6, 8×6 и 10×6 тази функция автоматично включва предния мост в точния момент, в който ви трябва, и го изключва, когато не ви трябва. Има цяла поредица опции за вашия Volvo FMX, която улеснява живота по неравни терени.

Задвижван преден мост

Можете да получите своя Volvo FMX със задвижван преден мост в конфигурация 4×4, 6×6, 8×6 или 10×6, за да сте сигурни, че трудният терен няма да ви спре. Задвижваният преден мост е разположен така, че да осигури по-добър ъгъл на подход на камиона. Той е проектиран да бъде силен и оптимизиран. Напречната кормилна щанга зад гредата на моста е вградена, което прави здравия корпус на моста най-ниската точка на автомобила и значително подобрява пътния просвет при пълен товар.

Задно въздушно окачване

Задното ни въздушно окачване, създадено за строителни камиони, ви осигурява до 300 милиметра пътен просвет. Пружини, въздушни възглавници и стабилизатори са поставени върху задвижващия мост. Резултатът? Получавате пътния просвет на ресорното окачване, съчетан с комфорта и ефективността на въздушното. Оптимизираният натиск на задния мост върху всеки мост означава по-добра тяга. Освен това въздушното окачване предава по-малко вибрации към товарния автомобил. В резултат на това комфортът и по-високата средна скорост повишават производителността ви (увеличение с 5­ – 10 km/h при нашите изпитвания). А намаляването на повредите, причинени от вибрации, означава по-висок максимален пробег.

Готов за път

Когато потегляте по стръмно, помощта при потегляне по наклон може да задържи камиона под ъгъл, докато силовата линия развие въртящ момент. Ако заседнете, функцията за свободно люлеене на I-Shift ви позволява да люлеете камиона напред-назад, като натиска газта, докато камионът се освободи.

Автоматично задържане във всяка посока

Спрете камиона си в неподвижно състояние и функцията за автоматично задържане ще го задържи на място, докато не решите да потеглите. И работи независимо дали искате да се движите напред, назад, да потеглите надолу или нагоре по наклон или по равен терен.

Системи за подпомагане на водача 

Управление с един педал по труден терен

Функцията за спирачка за терен на I-Shift ви позволява да се движите по труден терен с ниски скорости, като контролирате както газта на двигателя, така и колесните спирачки само с помощта на педала на газта. Не е нужно да докосвате педала на спирачката и можете да спрете камиона си с колело, поставено върху камък, без да се приплъзне.

I-Shift

Трябва да излезете извън пътя?

Свържете се с вашия дилър, за да приспособи камион, на който да разчитате докрай.