TRUCKS

Комбинация от мощност и прецизност

Силови линии на Volvo FM

Подходящата мощност и контрол за работата, която вършите, и местата, до които трябва да стигнете. Сега можете да приспособите силовата линия на Volvo FM по-точно от всякога. Ще имате мощността да работите плавно и ви гарантираме, че ще използвате мощността или енергията по най-ефективния начин. Извлечете много повече, отколкото сте вложили. Това е рентабилността.

Двигатели

Нашата гама двигатели Euro 6 версия Е е внимателно разработена за пестене на гориво – без компромис с ефективността. Те са най-ефективните ни дизелови двигатели досега и пестят гориво при всеки един такт на буталото. Гамата D11 се простира от 330 к.с. до 460 к.с., докато двигателите D13 предлагат от 420 до 500 к.с. За Volvo FM се предлагат и газови двигатели, както и изцяло електрически алтернативи – осигуряващи ниски емисии наред с изключителни характеристики и пробег.

Управляемост

Независимо кой двигател сте избрали за своя Volvo FM, ще имате достъп до впечатляващо ниво на въртящ момент в рамките на широк диапазон от обороти на двигателя. Резултатът е отлична управляемост и нисък разход на гориво.

Алтернативни горива

Ако наистина искате да намалите своя екологичен отпечатък, можете да изберете Volvo FM LNG. Той работи на втечнен природен газ или на втечнен биогаз, което прави възможна дейност изцяло без изкопаеми горива. Освен това всички наши дизелови двигатели могат да работят на дизел или HVO. Искате задвижване с биодизел? Има специални версии на Volvo FM, които предлагат тази възможност.

Повече за Volvo FM LNG

I-Shift

I-Shift е цяла гама автоматизирани скоростни кутии, която прави шофирането по-лесно, по-безопасно и по-удобно. Няма тежък педал на съединителя и лост, с който да се борите. Всяка смяна на предавките се извършва в най-точния момент – автоматично. Поредица от софтуерни пакети ви позволява да приспособите I-Shift за вашите нужди. Има налични функции за I-Shift, които позволяват управление с един педал в определени ситуации. За Volvo FM можете също да получите своята I-Shift с предавки за бавен ход или като I-Shift Dual Clutch.

Повече за I-Shift

Преминаване към електричество

Volvo FM, но с още по-плавно изживяване при шофиране и нулеви емисии от ауспуха. Volvo FM Electric предлага до 666 к.с. чиста електрическа мощност и пробег до 300 km – което го прави идеален за междуградски транспорт.

Повече за Volvo FM Electric

Нуждаете се от мощност?

Вашият дилър може да ви помогне да я приспособите за своите нужди.