TRUCKS

Изберете между електрическа и дизелова енергия

Силово предаване на Volvo FL

Volvo FL винаги ви дава достъп до правилната енергия за работата. Искате да намалите своя CO₂ отпечатък? Преминете към електричество с нулеви емисии от ауспуха и лесно тихо шофиране. А ако искате да разчитате на най-съвременната дизелова енергия – има отделна гама за вашите нужди.

Електрическа енергия

Volvo FL Electric предлага работа с нулеви емисии на отработените газове. Идеален за използване в центъра на града, когато искате да отговаряте на най-строгите екологични стандарти. Електрически двигател със 175 к.с. непрекъсната мощност и моментален пълен въртящ момент означава, че е много лесен за управление. 2-степенната скоростна кутия прави всичко това гладко и ефективно.

Ниски емисии и нива на шума

Електрическото силово предаване предлага отлична работна среда. Тиха работа в кабината и около камиона. Нулеви емисии на отработени газове означава подобрение на качеството на въздуха при дейности около камиона за събиране на леки отпадъци.

Електрически пробег и зареждане

Ние адаптираме Volvo FL Electric за вашите маршрути и задачи. С напълно заредени акумулатори. Volvo FL Electric ще ви осигури до 300 km*, но ние можем да изградим вашия камион за още по-дълъг пробег, ако е необходимо. 


* В зависимост от метеорологичните условия, устойчивостта на вятър, общото тегло на камиона и ефективността на водача.

Дизелова енергия

Предлагат се два 5-литрови двигателя и два 8-литрови дизелови двигателя. Всички те осигуряват бърза реакция и висок въртящ момент при ниски обороти. Предлагат се с нива на мощност от 210 до 280 к.с. и въртящ момент до 1050 Nm. Двигателите са енергийно ефективни и могат да работят на възобновяеми горива – сертифицирани за синтетичен дизел (HVO) и биодизел (RME).

Последваща обработка на отработените газове

Дизеловите двигатели използват технологията селективна каталитична редукция (SCR), за да отговарят на изискванията на Euro 6. Добавихме система за рециркулация на отработените газове (EGR) с водно охлаждане към двигателя и филтър за твърди частици (DPF), който се регенерира автоматично.

Автоматична или ръчна

За дизеловия Volvo FL имате избор между плавната и ефективна 8-степенна автоматична скоростна кутия, 6-степенната автоматична, която предлага предаване на мощност без прекъсване, или ръчната с 6 или 9 степени. Можете да адаптирате силовото предаване точно към вашите нужди.

8 степени за правилната предавка

Автоматична 8-степенна скоростна кутия, проектирана за Volvo FL, гарантира, че винаги сте на правилната предавка. Тя осигурява плавна смяна на предавките и отлична горивна ефективност. Скоростната кутия се предлага с три режима на шофиране в комбинация със задвижване 4×2 и 4×4.

РТО за вашето оборудване

Нашите силоотводни валове (РТО) правят възможно задвижването на оборудване за обработка на товари, специфични прикачени устройства или надстройки. Предлагат се разнообразни силоотводни валове за версиите с дизелово, газово и електрическо задвижване на Volvo FL.


Открийте пълните спецификации

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при тях, обадете им се по телефона или ги помолете да дойдат да ви видят.