VOLVO TRUCKS

Bulgaria

×
Volvo FL: с безопасна кабина от световна класа

Безопасност в града

Безопасната кабина на Volvo FL

Изпитвания на удар. Изпитвания за сблъсък с бариера. Изпитвания за удари по главата. Volvo FL е преминал успешно всичките. Кабината му вероятно е най-здравата в неговия клас и се предлага с гама от функции за безопасност, които ви помагат да останете в безопасност в случай на автопроизшествие.

Volvo FL safety cab drivers seat studio

Облегнете се. Затегнете колана. Бъдете в безопасност

Подсилената седалка и по-здравото й закрепване намаляват движението напред в случай на автопроизшествие. Опората за врата поддържа главата ви неподвижна и добре защитена. А вграденият предпазен колан ви предпазва посредством първокласната си устойчивост при удар. След като въпросът с безопасността е решен, всичко, което ви остава, е да изберете цвета на предпазния колан – черен или червен, който привлича погледа?

Volvo FL safety cab steering wheel

Двойна здравина

Цялата кабина на Volvo FL беше подсилена с 31 килограма допълнителна стомана, която да ви предпазва, ако участвате в инцидент. За да се намали рискът от нараняване при удар, по арматурното табло, волана и уредите няма остри ръбове.

Volvo FL safety cab steering headlights studio

Защита за вас и за останалите

Нашите системи за предна и задна нискоразположена защита са предназначени да предпазват леките автомобили да не попаднат под товарния автомобил при удар, като по този начин намалява вероятността за нараняване на пътниците. А електронната ни програма за стабилност намалява ефективно риска от странично занасяне и преобръщане. В рискови ситуации тя се задейства незабавно, като намалява мощността на двигателя и задейства поотделно спирачките на всяко колело на товарния автомобил и на ремаркето.

Предоставя най-добрата възможност да виждате – и да ви виждат

Видимост във всички посоки

Да знаете какво се случва около вашия камион е от съществено значение в натоварена градска среда. Голямото предно стъкло на Volvo FL и отличните огледала за обратно виждане отстрани, както и помощният долен прозорец във вратата на пътника ви осигуряват чудесна видимост в иначе скрити зони.

Volvo FL safety cab headlight studio

Броня, състояща се от три части

Стоманените ъгли придават на бронята изключителна устойчивост при удар, като намаляват риска от щети и разходи за ремонт. А в случай на инцидент отделните детайли изолират въздействието му, така че трябва да смените само повредените участъци.

Volvo FL safety cab alarm

Защитена система

Цялостната алармена система с дистанционно управление спомага за защитата на Volvo FL. Тя се активира лесно, ако неканени гости се опитат да отворят вратите или да повредят автомобила, и ви осигурява ви спокойствие, когато сте далече от него.

Разгледайте опционалното предпазно оборудване от Volvo

Допълнителни опции за безопасност 

Нуждаете се от подгрявани външни огледала? Комплект за първа помощ? Или защитно затъмняване на предното стъкло? Можем да оборудваме вашия Volvo FL с всички допълнителни опции за безопасност, от които се нуждаете.

Сигурност и здравина

Изпробвайте сами най-здравата в съответния клас. Посетете местния дилър на Volvo Trucks и направете тестово шофиране.

Характеристики на Volvo FL