VOLVO TRUCKS

Bulgaria

×

Оборудван за градски условия

Шасито на Volvo FL

Работа на строителен обект в града? Снабдяване на градски ресторанти? Сметосъбиране? Безкрайно универсалното шаси на Volvo FL е създадено за справяне с всяко и с всички предизвикателства. А задвижването на четирите колела на Volvo FL 4x4 го прави стабилен на всеки път – и при всякакви условия.

Бърз и универсален

Можете да поръчате шасито на Volvo FL със стандартна конфигурация или с такава, която е специфицирана за определени изисквания и надстройка. Те са издръжливи и устойчиви, а правоъгълният дизайн с равна повърхност опростява поставянето на надстройка. Рамата може да бъде оборудвана със скоби за производителя на надстройки. Инструкциите от Volvo за производителите на надстройки (VBI) ускоряват процеса. Така че ще получите товарен автомобил, адаптиран перфектно за вашия бизнес, по най-бързия и най-рентабилен възможен начин.

Инструкции на Volvo за производителите на надстройки

Универсалното шаси

Лесно монтиране на надстройки

За да се улесни още повече работата на производителите на надстройки, към рамата на шасито могат да бъдат монтирани различни скоби. Комбинациите може да бъдат уточнени допълнително в спецификациите, за да се осигури съответствие с допълнителни изисквания.

Предни мостове, които не изискват обслужване

Предлага се гама от предни мостове, които не се нуждаят от поддръжка, в зависимост от изискванията ви за натоварването. Товароносимостта варира от 4,0 до 7,1 тона. Задвижващият преден мост за Volvo FL със задвижване на четирите колела има товарен капацитет 5,6 тона.

Мостове, които носят товара ви

Предлагат се три различни задни моста в различни комбинации. Диапазонът на товароносимостта се простира от 8,5 до 11,5 тона.

Бързо, лесно товарене

Електронната система за управление (ECS) може да се използва за управлението на нивелирането на въздушното окачване чрез превключватели на арматурното табло или чрез контролен блок. Това означава бързо, лесно товарене на всякаква височина.

Удобна защита

Усилената, сгъваема странична нискоразположена защита (SUP) се доставя като фабрично монтирана опция. Разработена от Volvo, тя обединява надеждната защита с лесното сервизно обслужване.

Подготвен за хладилни превози

По-бързо изкарайте своя Volvo FL за хладилни превози на улицата. Можем да го подготвим за инсталация на фригоблок в нашия завод.

Изберете окачването

В зависимост от натоварването на мостовете изберете въздушно или ресорно окачване, или комбинация от двете.

Изберете колелата

Изберете двигател D5K и ще ви трябват 17,5- или 19,5-инчови джанти. За по-тежки товарни автомобили с 6-цилиндрови двигатели, изберете 19,5- или 22,5-инчови.

Резервоари за гориво

В зависимост от спецификацията на камиона и специалните изисквания можете да избирате между пластмасови, стоманени или алуминиеви резервоари за гориво с вместимост между 80 и 430 литра.

Височина на рамата

Предлагат се две височини на секцията на рамата от 220 мм и 244 мм с дебелина на рамата 5, 6, 7 или 8 мм в зависимост от модела.

Електронна спирачна система (EBS)

При Volvo FL отпред и отзад се използват пневматични спирачки с вентилирани дискове. Спирачната му система с електронно управление (EBS) осигурява по-бърза и по-безопасна реакция при спиране и спомага за намаляване на износването на спирачките. Системата включва ABS и система за смесване на спирачното действие, която използва различните спирачки на товарния автомобил за осигуряване на по-еднородно спиране и за намаляване на износването на гумите и спирачките. Разширеният пакет EBS включва и функцията за задържане на място при потегляне по наклон.

Метачна машина Volvo FL

Шасито на Volvo FL може да бъде фабрично подготвено, за да се използва при приложения за улично почистване. След това резервоарите за въздух, гориво и AdBlue, акумулаторната кутия и изпускателната система се преместват, за да се освободи място за монтираното върху рамата оборудване. Комплектовката включва всички части от спецификацията и ще го направи идеално адаптиран за целта. Предлагат се две версии – 12-тонна и 16-тонна.

Започнете да го създавате

Посетете местния дилър на Volvo Trucks, за да прегледате възможностите за конфигурацията и да изготвите спецификациите за перфектния за вас Volvo FL или Volvo FL 4x4.