TRUCKS

Адаптирано за вашите потребности

Шасито на Volvo FL

Шасито Volvo FL може да бъде адаптирано за редица задачи. Резултатът е олекотено шаси, но достатъчно здраво, за да изпълнява задачите си за години напред. Невероятно издръжливо. За всяка от вашите нужди има подходяща версия на Volvo FL.

Здраво, но и универсално

Шасито на Volvo FL може да бъде конфигурирано за различни надстройки. Здравият му, устойчив, правоъгълен и плосък дизайн улеснява изграждането на надстройки – независимо дали ще изберете електрическа, или дизелова енергия. 

По-малко време при специалиста по надстройките

След като поръчате своя Volvo FL, специалистът по надстройки може да влезе веднага в Инструкциите от Volvo за специалистите по надстройки. С помощта на точните спецификации и 3D чертежите, които се намират в системата, работата може да започне дори преди товарният автомобил да е напуснал завода. Така че доставката е по-бърза, а също и по-рентабилна.

Инструкции на Volvo за производителите на надстройки

Персонализирано, подготвено или стандартно

Разбира се, можете да поръчате вашето шаси на Volvo FL със стандартна конфигурация. Но ако действително искате да улесните производителя на надстройките, вие можете да заявите шасито с комплект за подготовка или даже напълно адаптирано, за да отговори на вашите конкретни нужди.

За специални приложения

Шасито може да бъде специално адаптирано за специфични приложения, като кранове. А компоненти, като резервоари за гориво и AdBlue, са преместени с цел оптимизиране на шасито.

Предни мостове

Всички предни мостове не изискват поддръжка и се предлагат в четири различни версии с максимална товароносимост от 4,5 до 7,1 тона.

Достатъчно енергия

Електрическа или дизелова? Независимо коя от тях ще изберете, имате няколко възможности за съхранение на енергията. Електрически камиони с 3 до 6 акумулатора с капацитет 280 – 565 kWh. Дизелови камиони с резервоари, изработени от пластмаса, стомана или алуминий, съдържащи от 80 до 430 литра гориво.

Задни мостове

Предлагат се три различни задни моста в различни комбинации. Диапазонът на товароносимостта се простира от 8,5 до 11,5 тона.

Височина на рамата

Предлагат се две височини на секцията на рамата от 220 мм и 244 мм с дебелина на рамата 5, 6, 7 или 8 мм в зависимост от модела.

Задвижване на всички оси

Лоши пътища или пресечени терени? Няма проблем. Volvo FL 4x4 е също толкова пъргав и лесен за управление като версия 4x2. Но с по-добро сцепление и по-голям пътен просвет. Комбинирайте го с автоматичната 8-степенна скоростна кутия и ще получите спокойствие при шофиране във всякакви условия.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при тях, обадете им се по телефона или ги помолете да дойдат да ви видят.