TRUCKS

Управляемост до последната капка

Силова линия на Volvo FH16

До 750 к.с. и огромен въртящ момент, наличен по ваша команда. И въпреки това лек и маневрен, дори когато е тежко натоварен в трудни условия. В допълнение към тази усъвършенствана мощност силовите линии на Volvo FH16 ще ви помогнат да извлечете възможно най-много от горивото си. Благодарение на трансмисията I-Shift всички смени на предавките се извършват в най-точния момент – автоматично. Това е технология, която работи за вашата рентабилност.

Двигатели

Туптящото сърце на силовите линии на Volvo FH16 е нашата гама двигатели D16 версия D, предлагана с мощност от 550 к.с., 650 к.с. или 750 к.с. И до 3550 Nm чист въртящ момент.

Управляемост

Независимо от нивото на мощност, ще имате достъп до впечатляващо ниво на въртящ момент в широк диапазон от обороти на двигателя – кривата на въртящия момент е наистина равна. Ще можете да останете на високи предавки дори по време на изкачвания и да се възползвате от отличния комфорт при шофиране и ниския разход на гориво.

I-Shift

I-Shift е цяла гама автоматизирани скоростни кутии, която прави шофирането по-лесно, по-безопасно и по-удобно. Няма тежък педал на съединителя и лост, с който да се борите. Всяка смяна на предавките се извършва в най-точния момент – автоматично. Поредица от софтуерни пакети ви позволява да приспособите I-Shift за вашите нужди. Има налични функции за I-Shift, които позволяват управление с един педал при движение по труден терен и при превключване между предна и задна предавка. С Volvo FH16 можете също така да получите своята I-Shift с предавки за бавен ход, за да подобрите стартиращата способност при лоши условия, като същевременно запазите горивната ефективност. Добавете опцията за I-Shift с пълзяща предавка и няколко предавки на заден ход и можете да шофирате с до 0,5 – 2 km/h и пълен контрол върху въртящия момент на двигателя.

Повече за I-Shift

НУЖДАЕТЕ СЕ ОТ МОЩНОСТ?

Ние ще ви помогнем да я оптимизирате за своите нужди.