TRUCKS

Задвижваният с газ Volvo FH LNG за превози на дълги разстояния

Volvo FH LNG е товарен автомобил за регионален транспорт и превози на дълги разстояния при тежки условия. Той се движи и работи точно като Volvo FH, който познавате като най-добрия вариант за превози на дълги разстояния. Но с по-малък CO2 отпечатък и с потенциал за намаляване на разходите за гориво.

Ефективност за вашите нужди

Задвижваната с газ силова линия се базира на известната технология за двигатели, използвана във Volvo FH. И осигурява същата ефективност – но с 20% по-малко емисии на CO2*. Можете да избирате между 420 к.с. или 460 к.с., или различни мощности, така че няма нужда от компромиси.

Намалете разходите си за гориво

Volvo FH LNG предлага същата икономия на гориво като дизеловия Volvo FH. Тъй като обаче LNG често е по-евтин, съществува добра възможност да намалите разходите си за гориво.

Подходящ за вашата дължина на пробега с едно зареждане

При тежките автомобили, задвижвани с газ, дължината на пробега с едно зареждане обикновено е критична. Нашите двигатели са ефективни и в комбинация с LNG осигуряват дължина на пробега с едно зареждане, подходяща за регионални превози и превози на дълги разстояния. Направете избор от три различни размера на резервоара, за да оптимизирате камиона за дължина на пробега с едно зареждане до 1000 км.

Солидна технология

Двигателите G13C във Volvo FH LNG са базирани на нашите модерни двигатели D13K. Ефективността на двигателя е същата като тази на дизеловия двигател. А освен това можете да очаквате същите интервали на обслужване, надеждност и ефективност. 

* Това обхваща емисиите от превозното средство по време на шофиране на дълги разстояния, така наречения подход „от резервоара до колелото“, в сравнение с товарен автомобил, който използва евро дизел.

** Действителната икономия на гориво и обхват за товарни автомобили, задвижвани с LNG, може да се различават в зависимост от много фактори, като например скорост на шофиране, използване на круиз контрол, спецификация на автомобила, натоварване на автомобила, действителна топография, шофьорски опит на водача, поддръжка на автомобила, метеорологични условия, налягане на LNG в газостанцията и ниво на температурата.

Използването на задвижвани с газ автомобили не само ще помогне много за опазване на околната среда. То ще бъде от полза и за нашата компания, тъй като ще намали преките и непреките разходи.

Бъдете в течение на новостите относно задвижвания с газ Volvo FH LNG

Вашият дилър на Volvo Trucks ще ви държи в течение на най-новите разработки на задвижвани с газ товарни автомобили във вашата държава.