VOLVO TRUCKS

Bulgaria

×
Мощният двигател с голям въртящ момент на Volvo FЕ

Ефективна мощност и производителност

Двигател Volvo D8K за Volvo FE

Нашият собствен двигател Volvo D8K е играч от класа във всяка ситуация. Когато се изисква маневриране в тесни пространства, можете да разчитате на бързата му реакция във всеки момент. А с алтернативите за синтетичен дизел и биодизел можете да работите, когато се прилагат по-строги изисквания.

Volvo FE d8k engine up to 350

Сега ДО 350 К.С.

Двигателят D8K вече се предлага с мощност от 350 к.с. и максимален въртящ момент 1 400 Nm. Той разширява сферата на приложение на Volvo FE за превози при дистрибуция с високи изисквания, за сметосъбиране и за леки строителни дейности. Единичен товарен автомобил с два или три моста, с или без ремарке – Volvo FE притежава необходимата мощност и въртящ момент. 

Volvo FE d8k engine alernative fuel

Готовност за алтернативни горива

Един модел товарен автомобил. Много горива. Volvo FE ви дава възможност за избор между различни алтернативни горива, които съответстват на вашите транспортни курсове. И спомагат за опазване на околната среда.

CNG
Намалете емисиите на CO2 с до 100%*. И поддържайте производителността си. 9-литровият двигател със сгъстен природен газ (CNG) осигурява 320 конски сили и въртящ момент от 1356 Nm.

HVO
Всички двигатели D8K могат да работят със синтетичен дизел – HVO (Хидрогенирани растителни масла). Можете да зареждате същия товарен автомобил и с обикновено дизелово гориво.

RME
Един вариант на двигателя D8K320 може да работи на чист биодизел – RME (Метилови естери на рапично масло).

 

* Това обхваща емисиите от автомобила по време на експлоатацията, т.нар. „от резервоара до колелото“.

Характеристики

Устойчиви работни характеристики

Нашите дизелови двигатели са проектирани да осигуряват работни характеристики за вашите нужди. И да намаляват вашия екологичен отпечатък. За да отговорим на изискванията за Евро 6, ние комбинираме селективна каталитична редукция (SCR) и рециркулация на отработените газове (EGR).

Голяма мощност

Изпробвайте сами бързата реакция на двигателя D8K. Ключовете са у местния дилър на Volvo Trucks.