TRUCKS

Изберете между електрическа, газова и дизелова енергия

Силово предаване на Volvo FE

С Volvo FE винаги имате достъп до правилната енергия за работата. Искате да намалите своя CO₂ отпечатък? Преминете към електрически транспорт с нулеви емисии от ауспуха. Искате устойчива горивна енергия с възобновяем биогаз? Изберете газова енергия. А ако искате да разчитате на най-съвременната дизелова енергия – има отделна гама за вашите нужди.
 

Електрическа енергия   |   Газова енергия   |   Дизелова енергия

Електрическа енергия

Volvo FE Electric предлага работа с нулеви емисии на отработените газове. Идеален за използване в центъра на града, когато искате да отговаряте на най-строгите екологични стандарти. 300 к.с. непрекъсната мощност и моментално пълен въртящ момент означават, че е наистина лесно да се управлява. Два електродвигателя и 2-степенна скоростна кутия правят всичко това плавно и ефективно.

Ниски емисии и нива на шума

Електрическото силово предаване предлага отлична работна среда. Тиха работа в кабината и около камиона. Нулеви емисии на отработени газове означава подобрение на качеството на въздуха при дейности около камиона за събиране на леки отпадъци.

Електрически пробег и зареждане

Ние адаптираме Volvo FE Electric за вашите маршрути и задачи. Със заредени акумулатори Volvo FE Electric може да измине до 200 km*.

*В зависимост от метеорологичните условия, устойчивостта на вятър, общото тегло на камиона и ефективността на водача.

Газова енергия

Volvo FE CNG предлага алтернатива с по-ниски емисии спрямо дизела. Той има мощност от 320 к.с. и се захранва изключително от сгъстен природен газ или компресиран биогаз. Работата на биогаз означава 100% намаляване на емисиите на CO₂ от резервоара до колелото. Автоматичната трансмисия прави камиона лесен за управление. В комбинация с ниски емисии и ниско ниво на шума задвижваният с газ камион е подходящ за сложни градски задачи.

Дизелова енергия

Дизеловите двигатели D8K осигуряват бърза реакция и висок въртящ момент при ниски обороти и се предлагат в четири нива на мощност от 250 до 350 к.с. и въртящ момент до 1400 Nm. Двигателите са енергийно ефективни и работят на възобновяеми горива – сертифицирани за синтетичен дизел (HVO) и биодизел (RME).

Последваща обработка на отработените газове

Дизеловите двигатели използват технологията селективна каталитична редукция (SCR), за да отговарят на изискванията на Euro 6. Добавихме система за рециркулация на отработените газове (EGR) с водно охлаждане към двигателя и филтър за твърди частици (DPF), който се регенерира автоматично.

Автоматична или ръчна

За Volvo FE с дизелово задвижване имате избор между плавната и ефективна скоростна кутия I-Shift, 6-степенната автоматична, която предлага подаване на мощност без прекъсване, или ръчната с 6 или 9 степени. Можете да адаптирате силовото предаване точно към вашите нужди.

Винаги подходящата предавка с I-Shift

Последното поколение I-Shift на Volvo Trucks предлага по-бърза и по-плавна смяна на предавките от всякога – и винаги сте на правилната предавка. I-Shift използва максимално вашето гориво и подобрява безопасността при шофиране. Предлагат се софтуерни пакети, които да я адаптират за вашите нужди.

Повече за I-Shift

РТО за вашето оборудване

Нашите силоотводни валове (РТО) правят възможно задвижването на оборудване за обработка на товари, специфични прикачени устройства или надстройки. Предлагат се разнообразни силоотводни валове за версиите с дизелово, газово и електрическо задвижване на Volvo FE.

Открийте пълните спецификации

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при тях, обадете им се по телефона или ги помолете да дойдат да ви видят.