VOLVO TRUCKS

Bulgaria

×

Ефективна мощност и производителност

Двигател Volvo D8K за Volvo FE

Нашият собствен двигател Volvo D8K е играч от класа във всяка ситуация. Когато се изисква маневриране в тесни пространства, можете да разчитате на бързата му реакция във всеки момент. А с алтернативите за синтетичен дизел и биодизел можете да работите, когато се прилагат по-строги изисквания.

Сега ДО 350 К.С.

Двигателят D8K вече се предлага с мощност от 350 к.с. и максимален въртящ момент 1 400 Nm. Той разширява сферата на приложение на Volvo FE за превози при дистрибуция с високи изисквания, за сметосъбиране и за леки строителни дейности. Единичен товарен автомобил с два или три моста, с или без ремарке – Volvo FE притежава необходимата мощност и въртящ момент. 

Готовност за алтернативни горива

Един модел товарен автомобил. Много горива. Volvo FE ви дава възможност за избор между различни алтернативни горива, които съответстват на вашите транспортни курсове. И спомагат за опазване на околната среда.

CNG
Намалете емисиите на CO2 с до 100%*. И поддържайте производителността си. 9-литровият двигател със сгъстен природен газ (CNG) осигурява 320 конски сили и въртящ момент от 1356 Nm.

HVO
Всички двигатели D8K могат да работят със синтетичен дизел – HVO (Хидрогенирани растителни масла). Можете да зареждате същия товарен автомобил и с обикновено дизелово гориво.

RME
Един вариант на двигателя D8K320 може да работи на чист биодизел – RME (Метилови естери на рапично масло).

 

* Това обхваща емисиите от автомобила по време на експлоатацията, т.нар. „от резервоара до колелото“.

Характеристики

Устойчиви работни характеристики

Нашите дизелови двигатели са проектирани да осигуряват работни характеристики за вашите нужди. И да намаляват вашия екологичен отпечатък. За да отговорим на изискванията за Евро 6, ние комбинираме селективна каталитична редукция (SCR) и рециркулация на отработените газове (EGR).

Голяма мощност

Изпробвайте сами бързата реакция на двигателя D8K. Ключовете са у местния дилър на Volvo Trucks.