TRUCKS

Адаптирано за вашите потребности

Шасито на Volvo FЕ

Volvo FE предлага гъвкаво шаси, което може да се адаптира за широк спектър от задачи. Резултатът е олекотено шаси, което обаче е достатъчно здраво и за най-тежките товари. Невероятно издръжливо. Така че какъвто и да е бизнесът ви, можем да предложим Volvo FE, който е подходящ за него.

Здраво, но и универсално

Шасито на Volvo FE може да бъде конфигурирано за почти всяка надстройка. Здравият му, устойчив, правоъгълен плосък дизайн улеснява поставянето на надстройки и е решение, което удовлетворява и най-сложните дейности – независимо дали сте избрали електрическо, газово или дизелово задвижване.

Персонализирано, подготвено или стандартно

Шасито на Volvo FE може да се поръча със стандартна конфигурация. Но ако действително искате да улесните производителя на надстройките, вие можете да заявите шасито с комплект за подготовка или даже напълно адаптирано, за да отговори на вашите конкретни нужди.

По-малко време при специалиста по надстройките

Поръчайте своя Volvo FE и специалистът по надстройките може да влезе веднага в Инструкциите от Volvo за специалистите по надстройките. С помощта на точните спецификации и 3D чертежите, които се намират в системата, работата може да започне дори преди товарният автомобил да е напуснал завода. Така че доставката е по-бърза, а също и по-рентабилна.

Инструкции на Volvo за производителите на надстройки

За специални приложения

Шасито може да се адаптира за специфични приложения, като сметосъбиращи машини, цистерни и кранове. Компоненти, като резервоари за гориво и AdBlue, са преместени с цел оптимизиране на шасито.

Задни мостове

Предлагат се четири различни задни моста в различни комбинации. Диапазонът на товароносимостта се простира от 13 до 23 тона.

Височина на рамата

Предлагат се две височини на секцията на рамата от 266 мм и 300 мм с дебелина на рамата 7 или 8 мм в зависимост от модела.

Кутии с инструменти

Оборудвайте своя Volvo FE с две отделни кутии за инструменти, за да съхранявате ремъците за обезопасяване на товара и друго оборудване. Размерите са съответно 55 литра и 125 литра.

Допълнителни мостове

Изберете между два вида допълнителни мостове – фиксиран задноразположен спомагателен мост с единични или двойни колела или хидравлично управляван задноразположен спомагателен мост с единични колела. И двете конструкции разполагат с опция за функция за повдигане, когато се движите без товар.

Вътрешна облицовка на рамата

При автомобилите с три моста се използва вътрешна облицовка за подсилване на зоната около мястото на монтаж на задните мостове.

Предни мостове

Предлагат се предни мостове, които не се нуждаят от поддръжка, с максимална товароносимост от 7,1, 7,5, 8,0 или 9,0 тона.

Достатъчно енергия

Електрическа, газова или дизелова енергия? Независимо коя от тях ще изберете, имате няколко възможности за съхранение на енергията. Електрически камиони с 3 или 4 акумулатора с капацитет 200 – 265 kWh, 6 или 8 резервоара за газ, между 160 и 630 литра дизел.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при тях, обадете им се по телефона или ги помолете да дойдат да ви видят.