VOLVO TRUCKS

Bulgaria

×

Рамка за успех

Шасито на Volvo FЕ

Нашите инженери имаха идея – универсално шаси, което може да се приспособи за почти всяка задача. Резултатът е леко шаси, но и достатъчно здраво и за най-тежките товари. Невероятно издръжливо. И с безкрайни възможности за персонализиране. Така че какъвто и да е бизнесът ви, има Volvo FE, който е подходящ за него.

Здраво, но и универсално

Шасито на Volvo FE може да бъде конфигурирано за почти всяка надстройка. Квадратната му плоска конструкция е издръжлива и здрава, което улеснява монтирането на надстройка и намиране на решение, задоволяващо и най-големите изисквания при работа. Освен това усъвършенстваното оборудване на шасито за Euro 6 означава, че Volvo FE остава незасегнат от по-строгите изисквания за емисиите.

По-малко време при специалиста по надстройките

Поръчайте своя Volvo FE и специалистът по надстройките може да влезе веднага в Инструкциите от Volvo за специалистите по надстройките. С помощта на точните спецификации и 3D чертежите, които се намират в системата, работата може да започне дори преди товарният автомобил да е напуснал завода. Така че доставката е по-бърза, а също и по-рентабилна.

Инструкции на Volvo за производителите на надстройки

Бързо, лесно товарене

Електронната система за управление (ECS) може да се използва за управлението на нивелирането на въздушното окачване чрез превключватели на арматурното табло или чрез контролен блок. Това означава бързо, лесно товарене на всякаква височина.

Най-съвременно окачване

Осигурете си гарантирано плавно шофиране. Изберете механично окачване на кабината с винтови пружини и амортисьори както отпред, така и отзад. Или пълно въздушно окачване на кабината, което има възглавници отпред и отзад.

Електронна спирачна система (EBS)

При Volvo FE отпред и отзад се използват пневматични спирачки с вентилирани дискове. Спирачната му система с електронно управление (EBS) осигурява по-бърза и по-безопасна реакция при спиране и спомага за намаляване на износването на спирачките. Системата включва ABS и система за смесване на спирачното действие, която използва различните спирачки на товарния автомобил за осигуряване на по-едновременно спиране и за намаляване на износването на гумите и спирачките. Разширеният пакет EBS включва и функцията за задържане на място при потегляне по наклон.

Универсалното шаси

Персонализирано, подготвено или стандартно

Шасито на Volvo FE може да се поръча със стандартна конфигурация. Но ако действително искате да улесните производителя на надстройките, вие можете да заявите шасито с комплект за подготовка или даже напълно адаптирано, за да отговори на вашите конкретни нужди.

За специални приложения

Шасито може да се адаптира за специфични приложения, като сметосъбиращи машини, цистерни и кранове. Компоненти, като резервоари за гориво и AdBlue, са преместени с цел оптимизиране на шасито.

Задни мостове

Предлагат се четири различни задни моста в различни комбинации. Диапазонът на товароносимостта се простира от 13 до 23 тона.

Допълнителни мостове

Изберете между два вида допълнителни мостове – фиксиран задноразположен спомагателен мост с единични или двойни колела или хидравлично управляван задноразположен спомагателен мост с единични колела. И двете конструкции разполагат с опция за функция за повдигане, когато се движите без товар.

Височина на рамата

Предлагат се две височини на секцията на рамата от 266 мм и 300 мм с дебелина на рамата 7 или 8 мм в зависимост от модела.

Вътрешна облицовка на рамата

При автомобилите с три моста се използва вътрешна облицовка за подсилване на зоната около мястото на монтаж на задните мостове.

Резервоари за гориво

В зависимост от спецификацията на камиона и специалните изисквания можете да избирате между стоманени или алуминиеви резервоари за гориво с вместимост между 160 и 630 литра.

Кутии с инструменти

Оборудвайте своя Volvo FE с две отделни кутии за инструменти, за да съхранявате ремъците за обезопасяване на товара и друго оборудване. Размерите са съответно 55 литра и 125 литра.

Странична нискоразположена защита

Усилената, сгъваема странична нискоразположена защита (SUP) се доставя като фабрично монтирана опция. Разработена от Volvo, тя обединява надеждната защита с лесното сервизно обслужване.

Предни мостове

Предлагат се предни мостове, които не се нуждаят от поддръжка, с максимална товароносимост от 7,1, 7,5, 8,0 или 9,0 тона.

Започнете да го създавате

Посетете местния дилър на Volvo Trucks, за да прегледате възможностите за конфигурацията и да изготвите спецификациите за перфектния за вас Volvo FE.