TRUCKS

Вдигане във въздуха

ПОВДИГАНЕ НА ТАНДЕМНИЯ МОСТ НА VOLVO TRUCKS

По-малко гориво, по-добро сцепление и по-малък радиус на завой. Повдигането на тандемния мост ви дава възможност за изключване и повдигане на един от задвижващите мостове, като по този начин получавате едновременно сцеплението и товароносимостта на мост с тандемно задвижване и управляемостта и ефективността на мост с единично задвижване.

Според задачата

Повдигането на тандемния мост е идеално за вас, ако се движите с тежък товар в едната посока и без товар в другата. Когато товарният автомобил е без товар, натискате един бутон на арматурното табло, за да изключите и повдигнете задвижващия мост. Докато товарите автомобила, задвижващият мост се спуска автоматично и се включва, за да осигури максимално сцепление и управляемост. Отнема само 15 секунди – от началото до края, така че не губите ценно време.

До 4% икономия на гориво

Задвижващите мостове създават повече триене и съпротивление при търкаляне, което означава по-голям разход на гориво. Ако изключите и повдигнете моста, когато не ви е необходим, можете да намалите разхода на гориво с до 4% при обратен курс с повдигнат мост. Какво би могло да означава това за финансовия ви резултат?

По-остри завои, по-голяма производителност

Когато мостът е повдигнат, камионът се държи подобно на 4×2 или 6×2, което дава по-малък радиус на завой и значително подобрена маневреност. 6×4 с междуосие 4,6 метра например може да намали радиуса на завой с над един метър и може да играе важна роля в тесни проходи.

По-голямо сцепление

Трябва ви по-голямо сцепление? Ако ограниченията за натоварването на мостовете позволяват, просто натиснете бутона на арматурното табло и можете да прехвърлите тежестта върху един задвижващ мост. 

ПРЕДЛАГА СЕ ЗА СЛЕДНИТЕ КАМИОНИ

Увеличете печалбите си

Говорете с вашия дилър, за да намерите рентабилно решение, като използвате повдигането на тандемния мост.