TRUCKS

Еволюцията на интерфейса

ИНТЕРФЕЙС ЗА ВОДАЧА НА VOLVO TRUCKS

Новият ви интерфейс за водача е също толкова адаптивен и гъвкав, колкото останалата част от вашия камион. Индикаторните табла във Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM и Volvo FMX са изцяло дигитални и динамични. А допълнителният дисплей интегрира специфичните нужди на вашите дейности с вашия камион. Само за да ви помогне да бъдете още по-защитени и по-продуктивни.

Новият ви интерфейс за водача е предназначен да ви улесни да държите ръцете си на волана и погледа си към пътя, когато шофирате. И да имате лесен достъп до необходимата информация във всички възможни ситуации – когато шофирате, товарите, търсите правилния маршрут или следите времената на шофиране и състоянието на автомобила.

Изцяло дигиталното индикаторно табло ви дава свободата да оптимизирате интерфейса за всеки момент на използване на вашия камион. Ако сте свикнали с добре организирания аналогов интерфейс на Volvo Trucks, пак ще се чувствате като у дома си. 

Информацията се показва според това, какво правите

Индикаторното табло има четири различни режима, които могат да бъдат превключвани в зависимост от това, какво правите в момента и каква информация трябва да приоритизирате. Естествено, спецификацията и използването на вашия камион ще определят подробните функции, налични във всеки режим. Но най-общо режимите са:

  1. Начален изглед – стандартният изглед, който обхваща повечето налични функции.
  2. Фокусиран изглед – адаптиран изглед, който показва най-съществената информация за шофиране.
  3. Изглед за навигация – указания за посоки. Комбинира информация за скоростта с упътвания за маршрута и време на пристигане.
  4. Изглед на натоварването – ясно състояние. Какво е натоварването на всеки от мостовете? Има ли повдигнати мостове или включени диференциали?

Ръцете на волана

Всички функции, представени в интерфейса за водача, се управляват и контролират лесно с помощта на бутоните на волана. Независимо от ситуацията, той ви помага да държите ръцете си на волана и да не отклонявате вниманието си от шофирането.

Допълнителен дисплей

От дясната страна на арматурното табло има 9-инчов допълнителен дисплей със сензорен екран. Чрез него управлявате функциите за мултимедия и комуникация, като използвате интерфейс, с който сте свикнали, от вашия смартфон. На допълнителния дисплей се показват изгледите от камерите. Има също така модули за управление на вашите задачи, функциите на автомобила и настройките и много други. Управлявайте функциите на допълнителния дисплей с помощта на сензорния екран, управлението на волана, контролните бутони на арматурното табло или гласовото управление.

Интегриране на вашите инструменти

Допълнителният дисплей може да бъде отворен за интегриране на приложения на трети страни на вашия екран. Ще можете да работите не само по-безопасно, но и по-ефективно.

Говорете на вашия камион

Можете да управлявате няколко функции във вашия камион, като използвате гласовото управление, вградено в кабината. То е полезен помощник, който ще улесни живота ви и ще ви помогне да задържите вниманието си към пътя.

Предлага се за следните камиони

По ваш вкус

Разберете повече за възможностите с интерфейса за водача.