Знаем какво става навън. Знаем как изглеждат пътните инциденти. Затова правим толкова много допълнителни тестове, които не се изискват от законодателството.

Карл Йохан Алмквист

Директор пътна и продуктова безопасност във Volvo Trucks

Полагане на допълнителни усилия с нашите тестове за безопасност: видео

Успешно преминаване на най-трудния тест в света

Обичаме да правим тестове

Шведски тест за здравина на кабината. Тест за сблъсък с бариера. Тест за преобръщане. Тест за плъзгане. Тест за удари по главата. Нашата програма за разширено тестване доказва, че Volvo FH е най-безопасният автомобил Volvo в света. И подсказва, че имате добри шансове да оцелеете при преобръщане. Или при удар в неподвижен обект с 80 км/ч.

Проведено е уникално за Volvo тестване при монтирани всички вътрешни елементи и пълни отделения за съхранение. Направен е краш тест дори на кафеварката, за да се гарантира, че нищо в кабината няма да ви нарани в случай на пътен инцидент.

FUPS – системата за абсорбиране на енергията при челен удар

По-лек. По-здрав. По-безопасни

Системата за абсорбиране на енергията при челен удар или FUPS, както се нарича, е предназначена за защита на водачите на леки автомобили. Внедрихме FUPS дълго преди да стане задължителна. И оттогава подобряваме конструкцията й и потенциала й за спасяване на човешки живот.

Системата поема част от силата при удар, като отскача назад, под товарния автомобил, подобно на амортисьор при лекия автомобил. Новата ни система е направена от по-леки и по-здрави материали, като вече е ефективна дори при по-високи скорости. При удар FUPS може да се прибере до 20 сантиметра – двойно в сравнение с предишните 10. Това увеличава потенциалът й за спасяване на човешки живот и спомага за намаляване на травмите, които получават водачите на товарни автомобили след пътен инцидент.

Покривен люк на FH

Вграден авариен изход

Половината от инцидентите с товарни автомобили завършват с преобръщане на една страна. Излизането през вратата може да се окаже изключително трудно. А изваждането на предното стъкло вече не е възможно, тъй като то е залепено. Ето защо всеки автомобил Volvo FH вече има голям покривен прозорец, които служи и като авариен изход.

Освен това покривният прозорец облива кабината с естествена светлина. Светлата, изпълнена с въздух кабина ви помага да останете бодри и да се съсредоточите върху пътя. Той подобрява комфорта и намалява потребността от електрическо осветление.

Идеята, която стои зад покривния прозорец, е проста и типично в стила на Volvo. Проектиране на нещо, което спомага за предотвратяване на пътни инциденти и което ще спаси човешки живот при спешни случаи.
Свържете се с местен дилър

Готови ли сте да поставите безопасността на първо място?

Местният дилър на Volvo Trucks е готов да ви разкаже за всяка една от изключителните функции за безопасност на Volvo FН.

Свържете се с местен дилър