ПОДДЪРЖАЙТЕ СКОРОСТТА. ПЕСТЕТЕ ГОРИВО

Да поддържаме скоростта, докато пестим гориво. Трудно е да се постигне баланс между двете. Разбираме ежедневните предизвикателства, свързани с осигуряване на навременни доставки при едновременно контролиране на разходите. Затова разработихме уникална силова линия, която осигурява повишена ефективност. И подобрена горивна ефективност.

Вашата рентабилност е ключова за нашето мислене. Чрез увеличаване на средната скорост, можете да повишите производителността си. И тази на вашите клиенти. В същото време пестите гориво и оказвате по-малко влияние върху околната среда.

Звучи лесно? Прочетете повече.

Volvo FH, който използва круиз контрол на пътя

Икономия на гориво

ВЪРХОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА И ГОРИВОТО

Скоростната кутия I-Shift с два съединителя

I-SHIFT С ДВА СЪЕДИНИТЕЛЯ – УНИКАЛНАТА СКОРОСТНА КУТИЯ

Две скоростни кутии в една. Няма прекъсвания в предаването на мощността или въртящия момент. По-висока средна скорост. И по-нисък разход на гориво.

Нашата уникална трансмисия I-Shift с два съединителя осигурява по-плавно и по-удобно шофиране от когато и да било. Плавната смяна на предавките повишава ефективността на товарния автомобил. И осигурява непрекъснат поток от мощност, който ще промени начина ви на шофиране и ще увеличи производителността ви.

I-Shift с два съединителя и предавки за бавен ход

ПО-ДОБРИ ПУСКОВИ КАЧЕСТВА С ПРЕДАВКИ ЗА БАВЕН ХОД

I-Shift с предавки за бавен ход. Разработена за превоз на тежки товари и за строителството. По-бързото съотношение на задния мост ви дава възможност да поддържате средната скорост на движение при много по-ниски обороти. А по-ниските обороти пестят гориво. Потеглянето от спряло положение с тежък товар просто стана много по-лесно. Дори при екстремни условия с товар до 325 тона.

Поглед отблизо към двигателя Volvo D13 Euro-6

ПОВЕЧЕ МОЩНОСТ. ПО-МАЛКО ГОРИВО

По-голяма ефективност от когато и да било преди. Перфектният баланс между управляемост и икономия на гориво.

Нашата нова интегрирана силова линия е снабдена с усъвършенстван двигател Euro-6 и с уникалната I-Shift от Volvo. Съотношението на компресия за версиите на двигателите D13 с 420 и 460 к.с. е повишено. При вариантите на двигателя D13 с 500 и 540 к.с. има и нов турбокомпресор.

Няколко усъвършенствания на двигателя и скоростната кутия. Значително повишаване на ефективността и на икономията на гориво.

Заден мост за Volvo FH

ПРАВИЛНОТО СЪОТНОШЕНИЕ

Какво разбираме под „правилно съотношение”? Всъщност става дума за задните мостове. Те представляват последната връзка в ефективна верига, която подава мощност от двигателя към колелата на товарния автомобил.

Когато за задния мост е осигурено правилното съотношение за превози на дълги разстояния, той работи в перфектна хармония с двигателя D13 и с I-Shift с два съединителя. Резултатът? По-ниски обороти: По-комфортно шофиране. И по-голяма горивна ефективност.

Водач с товарен автомобил Volvo FH

ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР

От само себе си се разбира, че новите технологии осигуряват горивна ефективност и безопасност. Има обаче един основен фактор, който стои над всички други. Водачът.

Нашите курсове са предназначени да създават по-добри водачи. Водачи, които шофират по-безопасно. По-ефективни водачи. Нашите курсове „Професионално развитие на водачите“ и „Усъвършенствана икономия на гориво“ се фокусират точно върху това. Рентабилна инвестиция за всяка транспортна компания.

Комбинирането им със съвети посредством „Dynafleet – икономия на гориво и околна среда“ е положителна стъпка към по-рентабилно бъдеще. За вас. И за бизнеса ви.

Сребрист товарен автомобил Volvo FH 540 при залез

I-CRUISE ВИ ПОМАГА ДА ЗАПАЗИТЕ СКОРОСТТА ПОСТОЯННА

Интелигентен круиз контрол. I-Cruise регулира скоростта ви, за да запази нисък разхода на гориво. Това ви помага не само да постигнете по-висока производителност, като поддържате висока средна скорост. Допринася и за по-безопасно и по-комфортно шофиране.

Сребрист товарен автомобил Volvo FH 540, който се изкачва по наклон

ВСЕКИ ПЪТ Е ЗАПОМНЕН

При кой маршрут ще е необходимо по-малко гориво? I-See запаметява и съхранява всички изкачвания в централна база с данни. И останалите товарни автомобили могат да я използват безплатно. Тази информация дава възможност на товарния автомобил да реагира автоматично, за да избегне излишните смени на предавките. Не са необходими карти или GPS.

Комбинирайте I-Cruise с I-See и ще имате верен партньор в икономията на гориво.

Снимка в близък план на клапана за налягането в гумата

ПРОВЕРЕТЕ НАЛЯГАНЕТО

Налягане в гумите. Лесно е да се подцени влиянието, което то може да окаже върху рентабилността ви. Заедно с правилно регулираните колела и мостове, подходящото налягане в гумите може до голяма степен да ви помогне да спестите време и пари в дългосрочен план.

Икона за изключване на двигател от Volvo Trucks

ИЗКЛЮЧЕТЕ И СПЕСТЕТЕ ГОРИВО

Малките промени могат да имат огромно значение. Компонентите, задвижвани от двигателя, изразходват гориво, когато се използват. Въздушни компресори. Усилвател на сервоуправлението. И дори самият двигател. Изключването им, докато не се използват, пести гориво. И пари.

Гума от Volvo Trucks за икономия на енергия

Гуми за икономия на енергия

Нашите гуми пускат на свобода най-доброто във вашия товарен автомобил. Гумите 315/70 R22.5 например са специално създадени за превози на дълги разстояния. Възможности за икономия на гориво, които са подходящи за курсовете ви.

Пакетът въздушни дефлектори от Volvo Trucks, който намалява съпротивлението при движение.

ПАКЕТЪТ ВЪЗДУШНИ ДЕФЛЕКТОРИ НАМАЛЯВА СЪПРОТИВЛЕНИЕТО ПРИ ДВИЖЕНИЕ

Плавните линии на каросерията поддържат нисък разхода на гориво. Аеродинамичните тунели ни помогнаха да направим фина настройка на въздушните дефлектори. Резултатът? Значително по-нисък разход на гориво.

Volvo Trucks – повдигане на тандемния мост

ПОВДИГНЕТЕ ДВИГАТЕЛНИЯ МОСТ

По-малък радиус на завой. Максимално сцепление. По-нисък разход на гориво. Повдигането на тандемния мост е уникална функция за конфигурациите 6x4 или 8x4. То комбинира сцеплението и товароносимостта на задвижването на четирите колесни оси, както и управляемостта и ефективността на задвижването на двете оси.

Когато товарният автомобил е без товар, трябва само да натиснете един бутон, за да изключите и повдигнете моста. Веднага след натоварването двигателният мост се спуска автоматично и се задейства отново. Осигуряване на максимално сцепление и управляемост.

Освен това чрез изключване на двигателния мост, когато той не е необходим, можете допълнително да намалите разхода на гориво с до 4%.

Икона на новото планиране на сервизното обслужване от Volvo Trucks

НЕПЛАНИРАНИ СПИРАНИЯ

Нашият ангажимент: Максимален пробег. Нашето новаторско планиране на сервизното обслужване свързва дистанционно вашия товарен автомобил със сервиза. Прецизната превантивна поддръжка пести гориво. И товарният автомобил е винаги готов за път.

Приложение Dynafleet Fuel and Environment (Dynafleet – Гориво и околна среда) от Volvo Trucks

ИКОНОМИЯ НА ГОРИВО С DYNAFLEET

Каква точно горивна ефективност можете да получите? С „Dynafleet – икономия на гориво и околна среда“ можете да проследявате точно ефективността на товарните автомобили и водачите.

Резултатът за горивната ефективност спомага за повишаване на ефективността на водача. И подобрява баланса ви.

Софтуерни пакети за I-Shift от Volvo Trucks

КАКВА ИСКАТЕ ДА БЪДЕ ВАШАТА I-SHIFT?

Накарайте I-Shift да работи за вашия бизнес. Има цяла гама от софтуерни пакети, които съответстват на вашите условия на шофиране. „Превози на дълги разстояния и икономия на гориво“ оптимизира средната скорост на движение. Това допринася за ефективното шофиране по магистрала.

Как работи

Проучете техническите възможности, които направиха възможна демонстрацията с парапланера. Тук става дума за поддържане на висока средна скорост посредством уникална силова линия, която осигурява ефективност без прекъсване – и то при намален разход на гориво.

Истории с подробности

Как I-Shift с два съединителя помага на италианската транспортна фирма Sartori да пести гориво по трудните планински пътища

В хълмистите северни области на Италия семейната транспортна компания Sartori Trasporti се нуждае от автомобили, които комбинират висока ефективност с нисък разход на гориво. Те са намерили перфектното решение – Volvo FH с I-Shift с два съединителя....

Нашето оцеляване като фирма зависи от ниския разход на гориво, обучените водачи и товарните автомобили с висока ефективност

Чрез обучение на водачите, специални стимули и инвестиране в най-новите товарни автомобили и технологии полската транспортна фирма Jastim намали разхода на гориво до нива, които преди се смятаха за невъзможни....