Предотвратяване на автопроизшествията

Човешките грешки са допринасящ фактор в около 90% от всички произшествия на пътя. Затова помагаме на нашите водачи да виждат повече. Помагаме им да се чувстват удобно и да се концентрират. И оборудваме товарните си автомобили със системи и технологии, които издигат безопасността на следващото ниво.

Ефективни спирачки
Нашата електронна спирачна система създава по-плавни спирачни взаимодействия, по-къс спирачен път, по-добра стабилност и устойчивост на движението по пътя.

Поддръжка на стабилността
Ако товарният ви автомобил е на път да се плъзне или да се преобърне, електронната програма за стабилност противодейства на страничните сили, за да отстрани проблема.

Видимост във всички посоки
Големите стъкла, мощните чистачки на предното стъкло, огледалата за обратно виждане с нов дизайн и др. ви помагат да виждате повече и да бъдете в безопасност.

Интелигентна технология
Адаптивният круиз контрол управлява близостта ви до автомобила пред вас, а помощта при потегляне по наклон ви помага да потеглите безопасно по нанагорнището.

Системи за безопасност
Нашата система против кражба ви дава възможност дистанционно да заключвате товарния автомобил и да задействате алармата, а освен това ви предупреждава, че трябва да се намесите, чрез сирена със сила 105 dB (A).

Максимална управляемост
I-Shift е интелигентна трансмисионна система, която поема работата по смяната на скоростите, така че можете да се концентрирате върху пътя.

Приятен климат
Изключително усъвършенстваният климатик с електронно управление наблюдава и контролира всеки фактор на климата, за да осигури максимален комфорт и по-малко грешки.

Ниски нива на шума
Аеродинамичният дизайн, шумозаглушителите и изолацията са само някои от начините, по които поддържаме минимална стойност на нивата на шума – и на стреса.

Научете повече за нашите иновации, свързани с безопасността.

Кампания, която показва колко е важна See and be seen

Кампания, която показва колко е важно

See and be seen

Научете повече и изтеглете комплекта за обучение

Намаляване на нараняванията

Няма значение колко сме добри в предотвратяването на автопроизшествия, те се случват. Така че се концентрираме върху намаляването на риска от наранявания. Както и върху създаването на товарни автомобили, които осигуряват възможно най-голяма защита на водача, пътниците и останалите участници в движението.

Кабина, която поглъща енергия
Ако товарният автомобил се преобърне или получи челен удар, подсилената кабина прехвърля енергията назад, като запазва жизнено пространство за оцеляване във вътрешността.

Триточков предпазен колан
Изобретената от Volvo удобна система за ограничаване на движението придържа водача на място при рязко намаляване на скоростта или преобръщане на товарния автомобил.

Въздушна възглавница за водача
Усъвършенстваната конструкция на нашата въздушна възглавница не позволява на водача да се удари във волана, арматурното табло и предното стъкло при сериозен челен удар.

Система за абсорбиране на енергията при челен удар
При челен удар с автомобил тази поемаща удара зона се отдръпва с 200 милиметра, за да предпази купето за пътници, водача и пътниците, които са вътре.

Адаптивен круиз контрол с предупреждение за челен удар
Интелигентната система за поддръжка на водача използва радар, за да поддържа безопасна дистанция до автомобила отпред и предупреждава водача за риска от удар.

Усъвършенствана спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията
Тя автоматично забавя ремаркето и изправя композицията по хлъзгави спускания по наклон, като намалява значително риска от усукване на ремаркето.

Разгледайте нашите функции за защита

Свържете се с местен дилър

Създайте си преки впечатления от безопасността

Местният лидер на Volvo Trucks може да ви покаже всяка забележителна функция за безопасност и да отговори на всичките ви въпроси по тази тема.

Свържете се с местен дилър